Balen BC

Over Balen BC

Balen Bicycle Club is een wielerclub die zich vooral toelegt op het jeugdwielrennen (m/v) vanaf 8 jaar.

We werken met een zeer brede basis met als basisdoelstelling dat elke renner (vooral miniemen en aspiranten) bij onze club terecht moet kunnen voor een degelijke opleiding. Balen Bicycle Club staat voor een hechte vriendengroep die bereid is voor elkaar door het vuur te gaan en waar het groepsbelang primeert boven het individu!

De junioren zijn tezamen met de nieuwelingen onze topreeks waarmee we ook dit jaar met grote ambities van start gaan. Wij hebben hier een (h)echt topteam dat in elke wedstrijd moet kunnen meedoen voor de overwinning. Ook internationaal moeten ze bij de top behoren.

Talrijke profrenners werden via onze club gevormd: Wilfried Peeters, Herman Frison, Ludo Dierckxsens, Roy Sentjens, Johan Verstrepen, Pieter Mertens, Geert Omloop, Jelle Vanendert, Kevin Seeldraeyers, Rob Peeters... en natuurlijk Tom Boonen.
Wij danken wederom Wilfried Peeters voor zijn tomeloze inzet voor onze club. Hij is onze toeverlaat en maakt zijn rol als peter van de club ten volle waar.

Vanaf 2017 is er ook terug een beloftenploeg bij Acrog-Balen BC, zodat we de toptalenten bij de junioren verder kunnen laten doorstromen.  Dit zal uiteraard met dezelfde welbefaamde begeleiding zijn als bij de jeugd, waardoor we ze hopelijk kunnen klaarstomen voor het (Pro) Continentale of Pro Tour niveau.Talentvolle rennners die in een eerste fase nog niet terecht kunnen bij deze ploeg, worden nog wel gevolgd met het oog op latere aanwerving.

We streven ernaar om gans het jaar in de belangstelling te staan, zowel in België als in Europa. Het hoofddoel blijft de wegwedstrijden maar we hechten ook zeer veel belang aan de piste en het veld. Door te schitteren in al deze disciplines blijven we dus een gans jaar mediabelangstelling genieten.

We hebben een sluitend budget, zijn financieel gezond en komen steeds onze verplichtingen na. Al onze begeleiders, ploegleiders en het ganse bestuur werken gratis en voor niets en doen het volkomen belangeloos. 80 % van hun verlofdagen gaan naar Balen BC.